Najčešće postavljana pitanja

Pitanja koja su vas najviše interesovala kada je reč o flasterima za uklanjanje ožiljaka i tretman opekotina

 

Najčešća pitanja o Mepiform flasterima

Koji ožiljci se mogu tretirati?
Mepiform se može upotrebiti i kod starih i kod novih ožiljaka, bilo da su crveni, depigmentisani i/ili neravni. Takođe se mogu tretirati hipertrofični i keloidni ožiljci. Grudi, ramena i uši su vrlo osetljivi regioni gde se mogu formirati naglašeni ožiljci.

Da li tretman boli?
Ne uopšte. Meki silikon naleže nežno na kožu i stoga je aplikacija ili uklanjanje potpuno bezbolno.

Koliko dugo traje tretman?
Zavisi od težine, veličine i oblika ožiljka. Najbolja poboljšanja se mogu videti kod crvenih ožiljaka. Kao profilaksa Mepiform se može upotrebljavati 3-6 meseci, u zavisnosti od stanja ožiljka. Tretman treba ponoviti ako ožiljak počne da svrbi, pocrveni ili se uzdigne iznad okolne kože. Keloidne ožiljke treba tretirati najmanje jednu godinu.

Da li će ožiljak nestati?

Mepiform je u upotrebi u bolnicama širom sveta. Mepiform znatno poboljšava stanje ožiljaka. Čak i ako ožiljak ostane, biće manje crven, manje će svrbeti i manje će se razlikovati od okolnog tkiva. Može li se izlaziti na sunce sa Mepiformom? Ako izlažete novi ožiljak suncu, povećavate rizik da ožiljak postane depigmentisan, što ćete izbeći zaštitom. Mepiform ima UV zaštitu od sunca sa faktorm zaštite 7.7, ali treba obratiti pažnju da to nije dovoljno za potpunu zaštitu.

Rekli su o našim Mepiform flasterima...

Mepiform® i Mepitel One® su registrovane robne marke kompanije Mölnlycke Health Care AB